Львів підготував план дій на випадок нового вторгнення Росії та проведе масштабні навчання

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Мерія Львова підготувала план дій та підготовки на випадок розгортання повномасштабних воєнних дій на території України. Програма національного спротиву передбачає навчання мешканців Львівської міської територіальної громади та співпрацю з батальйонами, які розташовані на її території, а також розвиток інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Програма розрахована на 2022—2024 роки та передбачає три ключові аспекти:

  • навчання населення основним бойовим навикам і домедичної допомоги та іншим навикам, які необхідні для якісної організації територіальної оборони;
  • підтримку матеріально-технічного забезпечення і сприяння роботи батальйонів;
  • розвиток інфраструктури територіальної оборони.

«Наше завдання — максимально допомагати та проводити просвітницьку роботу і навчання серед населення, щоб люди вміли захищати рідну країну», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

  • Міністерство внутрішніх справ України теж заявляло, що проведе масові навчання для цивільного населення на випадок надзвичайної ситуації. Тренування пройдуть у різних регіонах країни.
  • Міністр оборони України Олексій Резніков 28 січня зазначив, що наразі біля кордону з Україною перебувають приблизно 130 тисяч російських військових. Міноборони враховує лише тих військових, які перебувають у межах 200 кілометрів від українського кордону. Він зауважив, що у квітні 2021 року біля українського кордону було 126 тисяч російських військових.