Ірландія скасовує майже всі коронавірусні обмеження

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уряд Ірландії вирішив скасувати майже всі карантинні заходи. Це зумовлено високим рівнем вакцинації та проходженням піку захворюваності на новий штам «Омікрон».

Про це пише Sky News.

Відповідні обмеження скасовується вже з 22 січня. З цієї дати всі ірландські ресторани, паби та інші заклади харчування та розміщення зможуть працювати без обмежень і не вимагатимуть у відвідувачів COVID-сертифікати.

Також скасовують вимоги до соціальної дистанції . Не буде більше й обмежень щодо кількості відвідувачів масових заходів — як проста неба, так й у приміщенні.

Уже з понеділка працівники почнуть поступово повертатися до роботи в офісах.

Деякі обмеження поки що діятимуть, зокрема носіння медичних масок, самоізоляція в разі появи симптомів та вимога COVID-сертифікату для в’їзду.

В Ірландії принаймні одну дозу вакцини отримали 84,8% населення, а повністю вакцинувалися — 81,95% (майже 4 мільйони людей). До того ж 2,5 мільйона вже отримали бустерну дозу вакцини.

  • Англія та Ірландія послаблюють умови для вʼїзду — вакцинованим від коронавірусу людям більше не потрібно предʼявляти негативний тест на COVID-19 перед прибуттям.