Бразильського футболіста Робінью визнали винним у зґвалтуванні. Він має відсидіти 9 років у в’язниці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Колишнього нападника «Реалу» та «Мілану», бразильського футболіста Робінью остаточно визнали винним у зґвалтуванні. Суд не задовольнив його касаційну скаргу.

Про це пише BBC.

Верховний суд Риму залишив чинним вирок попередньої інстанції про ув’язнення Робінью на 9 років. Це рішення є остаточним й оскарженню не підлягає.

У листопаді 2017 року Робінью засудили до дев’яти років позбавлення волі за інцидент, який стався в Мілані у 2013 році. Тоді бразилець і ще п’ятеро чоловіків зґвалтували дівчину в нічному клубі. На той час вона перебувала у стані алкогольного сп’яніння.

Сам Робінью запевняв, що секс із дівчиною у нього був за згодою, а потім він поїхав додому з нічного клубу. Натомість його друзі залишилися і теж мали секс із дівчиною, і теж за згодою.

Попри рішення італійського суду, наразі Робінью перебуває в Бразилії, а Конституція цієї держави не дозволяє екстрадувати своїх громадян. Натомість італійська влада може попросити Бразилію, щоб Робінью відбув свій термін у бразильській в’язниці.

Робінью почав свою професійну кар’єру у 2002 році у бразильському клубі «Сантос». У 2005 році він перейшов до мадридського «Реалу», також грав у «Манчестер Сіті» та «Мілані». З 2003 до 2017 року Робінью виступав за збірну Бразилії, за яку зіграв 100 поєдинків.

У жовтні 2020 року футболіст повернувся до рідного «Сантосу» та зіткнувся зі шквалом критики через вирок італійського суду. Один зі спонсорів клубу взагалі відмовився від співпраці із «Сантосом». Тому клуб призупинив контракт із Робінью, який вирішив сконцентруватися на захисті в італійських судах.