ДБР затримало колишнього нардепа від БПП Андрія Немировського. Його підозрюють у шахрайстві

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
ДБР затримало колишнього нардепа від БПП Андрія Немировського. Його підозрюють у шахрайстві

ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили народного депутата України VIII скликання, члена депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка», який обманом заволодів грошима на суму $17 тисяч.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Джерела «Бабеля» у правоохоронних органах повідомили, що ідеться про Андрія Немировського, який нині обіймає посаду позаштатного радника голови Держекоінспекції.

За попередньою інформацією, екснардеп пообіцяв допомогти громадянину, який діяв в інтересах аграрного підприємства. Він гарантував, що за $17 тисяч «вирішить питання» отримання позитивного висновку щодо впливу на довкілля від Міністерства захисту довкілля.

Перший «транш» становив $2 000, а вже під час другої передачі грошей — 13 січня 2022 року — радника затримали.

Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України).

Наразі тривають обшуки та перевіряється причетність до злочину службових осіб Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції.

  • Андрій Немировський — народний депутат VIII скликання, який був членом комітету Ради з питань запобігання та протидії корупції. Обраний за списком «Об’єднання «Самопоміч» (номер 33), набув депутатських повноважень у травні 2015 року, не увійшов до фракції «Самопоміч». З вересня 2015 до квітня 2016 року був членом групи «Воля Народу», з квітня 2016 — член фракції «Блок Петра Порошенка».