Росія завезла в окупований Крим 600 тисяч своїх громадян

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Росія завезла 600 тисяч своїх громадян на територію тимчасово окупованого Криму, чим створює на півострові плацдарм для впливу в регіоні.

Про це в ефірі «Крим.Реалії» повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

«Наразі там йде повне переозброєння і постійно проходять навчання. Щобільше, за даними нашої розвідки, вони завезли вже туди понад 600 тисяч громадян РФ, щоб заселити територію Криму», — сказав Данілов.

Водночас правоохоронці кажуть, що дослідити демографічний склад тимчасово окупованого півострова складно. Прокуратура Криму разом з експертами розробляють методики, щоб порахувати кількість переселених росіян та тих, кого окупація змусила покинути півострів.

Голова кримської прокуратури Ігор Поночовний пояснив, що зараз робоча група досліджує міжнародний досвід і шукає методики — можливо, схожі на ті, що застосовувалися для конфлікту в Югославії.

  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою так званий «референдум про статус півострова».
  • Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.
  • Україна, Європейський Союз, Сполучені Штати та жодна цивілізована країна не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.