Зміни по 12 годин та відео, що калічать психіку. Один із модераторів TikTok подав до суду на соцмережу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Один із модераторів соціальної мережі TikTok подав до суду на компанію через важкі умови праці.

Про це пише Bloomberg.

Позов надійшов до федерального суду Лос-Анджелесу проти TikTok та її власника — компанію ByteDance. Співробітниця Кенді Фрейзер стверджує, що компанія вимагає від модераторів працювати по 12 годин на добу (замість чотирьох годин) і переглядати сотні відео за одну зміну.

Крім того, за словами Фрейзер, серед контенту, який переглядають працівники, є ролики з «канібалізмом, самогубствами, дитячою порнографією та стріляниною у навчальних закладах».

Дівчина заявила, що через таку роботу у неї розвинувся посттравматичний стресовий розлад. За її словами, подібного негативного впливу зазнають щонайменше 10 тисяч співробітників TikTok.

Позивач вимагає компенсації моральних збитків, а також створення фонду психологічної допомоги постраждалим співробітникам.

  • Торік колишня модераторка YouTube подала до суду на сервіс і заявила, що компанія не забезпечує заходи безпеки для співробітників. Вона поскаржилася на депресію, панічні атаки і ознаки посттравматичного стресового розладу внаслідок великої кількості переглядів жорстоких відео.