Херсонський морський порт передали у концесію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Херсонський морський торговельний порт передали в концесію на 30 років. Загальна сума інвестицій становитиме 320 млн гривень.

Про це пише Міністерство інфраструктури у своєму Facebook.

Майно порту передадуть на 30 років компанії ТОВ «Херсонський порт». Засновниками цієї компанії виступають групи Risoil та Georgian Industrial Group.

«Херсонський порт буде модернізовано, що значно підвищить його ефективність. Йдеться про принаймні 216 млн інвестицій у порт у найближчі 3,5 року та щонайменше 18 млн грн для інфраструктури Херсону. Зокрема, у планах — співфінансування капремонту доріг на шляху до порту та нового майданчика для вантажівок поза межами міста», — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Компанія, яка взяла порт у концесію, буде зобов’язана щорічно сплачувати концесійний платіж у розмірі 12 млн гривень, забезпечити обсяги перевалки вантажів порту у 2030 році на рівні не менше ніж 1,36 млн тонн, не знижувати зарплату протягом 3 років та не звільняти працівників протягом 10 років.

  • 26 червня 2020 року в Україні уклали перший концесійний договір для Херсонського морського торгового порту. Новим власником стала компанія ТОВ «Рисоіл-Херсон».
  • 20 серпня того ж року Міністерство інфраструктури України підписало другий концесійний договір. Цього разу із катарською компанією QTerminals на передачу порту «Ольвія» в Миколаєві.