Журналісти-розслідувачі знайшли в «експремʼєра ДНР» Бородая незадекларовані апартаменти у Дубаї

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Команда розслідувачів російського опозиціонера Олексія Навального зʼясувала, що колишній «премʼєр-міністр ДНР», а нині депутат Держдуми РФ від «Единой России» Олександр Бородай володіє незадекларованими апартаментами в Дубаї.

Розслідування опубліковане на YouTube-каналі Навального.

Розслідувачі перевірили базу даних власників нерухомості в Дубаї й зʼясували, що Бородаю належить 104-метрова квартира у житловому комплексі Grandeur Residences. Він розташований на штучному острові Палм-Джумейра.

Бородай придбав це житло у 2015 році — через рік після того, як пішов з посади «премʼєр-міністра» самопроголошеної «Донецької народної республіки». За оцінкою команди Навального, вартість апартаментів становить €450 тисяч.

  • У травні стало відомо, що Бородай балотується в Державну думу Російської Федерації від президентської партії «Единая Россия». Він обирався від Ростовської області. У його біографії зазначалося, що він обіймає посаду заступника гендиректора з розвитку в ТОВ «Царьград». Також зазначено, що він є головою правління «Союза добровольцев Донбасса», в який входять російські бойовики.
  • Бородай у травні 2014 року став першим «премʼєр-міністром» терористичного угруповання «ДНР». З серпня 2014 до жовтня 2014 року обіймав посаду «радника та заступника голови Ради міністрів ДНР» Олександра Захарченка.