Рада відмовилася розглядати відтермінування касових апаратів для ФОПів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховна Рада провалила розгляд законопроєкту про відтермінування строків запровадження реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) для платників єдиного податку.

За включення відповідного законопроєкту до порядку денного проголосували лише 102 нардепи з 226 необхідних.

У разі ухвалення документ дозволив би платникам єдиного податку ІІ—IV груп (фізичними особами — підприємцями), дохід яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (1,4 млн гривень станом на грудень 2021 року), не використовувати реєстратори розрахункових операцій (касові апарати) до 1 січня 2023 року.

Згідно з календарним планом роботи сесії, цієї пʼятниці відбулося останнє засідання парламенту. Це означає, що зобовʼязання використовувати РРО для ФОПів набудуть чинності вже з 1 січня 2022 року.

  • З кінця листопада 2020 рок періодично відбуваються акції протесту «SaveФОП». Мітингувальники вимагали ухвалити законопроєкт № 6376, який вносить зміни до Податкового кодексу про перенесення впровадження касових апаратів, та закон № 5866-1 про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.