ДТП у Харкові: експертиза встановила, що авто Infiniti рухалося зі швидкістю 180 км/год. За кермом був 16-річний хлопець

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Експертиза встановила, що швидкість автомобіля Infiniti під час ДТП у Харкові, за кермом якого був неповнолітній хлопець, становила 180 км/год.

Про це у коментарі Укрінформу розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Автотехнічна експертиза встановила, що під час ДТП на проспекті Гагаріна 26 жовтня 2021 року 16-річний водій Infiniti рухався зі швидкістю 180 км/год», — сказав він.

За словами Чубенка, експертизу проводив Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

  • 26 жовтня у Харкові в районі перехрестя вулиць Гагаріна й Одеської 16-річний водій Infiniti Микола Харківський намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся з машиною Chevrolet. Унаслідок аварії водій Chevrolet загинув на місці. Трьох пасажирів Infiniti — двох чоловіків 19 років і 16-річну дівчину — з тяжкими травмами доправили до лікарні.
  • Раніше Харківський був судимий. У 2019 році він стріляв із травматичного пістолета у підлітка та жінку. Тоді він отримав 1 рік умовно. У вересні цього року на нього склали протокол і штрафували за відсутність водійських прав. Харківський у своїх соцмережах стверджував, що його «відмажуть», і всіляко вихвалявся небезпечною їздою на авто. Infiniti, на якому він потрапив у ДТП, належить його матері.
  • 28 жовтня підлітка відправили на 60 днів до СІЗО. Він відмовляється співпрацювати зі слідством.
  • 19 листопада проти батьків підозрюваного порушили справу. Їх звинувачують за двома статтями.