У Франції жінку, яка влаштувала масову аварію на Тур де Франс, оштрафували на €1 200

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Суд у Франції оштрафував на 1 200 євро жінку, яка влаштувала масову аварію на велогонці Тур де Франс. Вона вибігла перед велосипедистами з плакатом.

Про це пише BBC.

Їй висунули звинувачення у «створенні небезпеки для іншої людини через усвідомлене порушення заходів безпеки» та «ненавмисному завданні тілесних ушкоджень, що призвело до втрати працездатності на строк до трьох місяців».

Також вона буде змушена сплатити символічний штраф у розмірі 1 євро на користь професійної асоціації велосипедистів Франції.

На суді жінка визнала свою провину та зазначила, що зрозуміла, наскільки її дії були небезпечними. Прокурори просили посадити її до в’язниці на чотири місяці, але суд обрав більш легке покарання.

  • Інцидент трапився 26 червня. На ділянці біля пагорба Сен-Рівуаль в місті Сен-Каду, неподалік від Бреста, жінка вибігла на дорогу, де проходили перегони. Вона тримала в руках плакат з посланням, написаним для своєї родини. Це призвело до аварії німецького гонщика Тоні Мартіна і ще близько 50 осіб. В результаті інциденту 21 людина отримала різні травми, а деякі велосипедисти не змогли продовжити гонку.