Суд не знайшов вини депутата Олександра Юрченка у справі про ДТП у Львові. Тест на наркотики визнано недійсним

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Галицький райсуд Львова не побачив провини народного депутата Олександра Юрченка у справі про аварію у центрі Львова, яка сталася 8 липня. Суд визнав недійсним тест, який засвідчив наркотичне спʼяніння.

Копію ухвали суду депутат опублікував у себе у Facebook.

У рішенні сказано, що після ДТП тест на наркотики проводився з численними порушеннями, а сам тест відсутній у переліку дозволених для перевірки наркотичного спʼяніння у людини. Результат тесту суд визнав недійсним, а у діях Юрченка не побачили складу адміністративного правопорушення.

Сам Юрченко написав, що патрульні поліцейські намагалися його спровокувати та підставити. Він опублікував відеозаписи із нагрудних камер патрульних.

«Разом з постановою суду публікую відео де правоохоронці намагаються мене спровокувати та обговорюють можливість як підставити народного депутата. Також публікую відео, де я вимагаю взяти в мене аналіз крові,а у відповідь чую від лікаря, що тести треба кращі закуповувати і кров брати в мене ніхто не збирається. Якщо таке сталося, значить, комусь це було вигідно», — написав депутат.

  • 8 липня 2021 року Юрченко заднім ходом виїжджав із платного паркувального майданчика і вдарив автомобіль, який стояв у заторі. Після цього він хотів утекти з місця ДТП, але не зміг через заблоковану дорогу. Водій Volkswagen Jetta почав знімати Юрченка, але той кинувся на нього з кулаками та почав виривати телефон. Патрульні запідозрили, що депутат був під дією наркотиків. Результат тесту підтвердив ці підозри.
  • Сам депутат заявив, що не вживав наркотиків і стверджував, що його підставили.