Помер ексмер Києва Олександр Омельченко

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Колишній мер Києва (1995—2006) Олександр Омельченко помер 25 листопада. Перед цим його госпіталізували зі значним ураженням легень внаслідок захворювання на COVID-19.

Про це повідомив президент «Ліко-Холдингу» Ігор Лисов.

«Сьогодні не стало Олександра Омельченка... Висловлюю глибокі співчуття родині та рідним щодо непоправної втрати», — написав Лисов у Facebook.

Також цю інформацію підтвердив чинний міський голова столиці Віталій Кличко.

«Не стало Олександра Омельченка... Колишнього міського голови столиці, голови КМДА, народного депутата, депутата Київради. Сан Санич, як ми його називали, завжди був енергійним, з мудрим гумором, порадами досвідченого управлінця. Ми були знайомі багато років. Колись він відвідував мої і брата поєдинки. Потім розповідав мені про нюанси політики, зокрема, в управлінні столицею», — написав мер та висловив співчуття родині.

Прощання з Олександром Омельченком відбудеться у понеділок у Колонній залі Київської міської державної адміністрації (вул. Хрещатик, 36, 2-й поверх). Віддати шану колишньому очільнику Києва містяни зможуть із 10:00 до 13:00 (для цього необхідна вакцинація або негативний ПЛР-тест).

  • Олександр Омельченко був головою КМДА з 1996 до 2006 року, очільником Київради з 1998 до 1999, мером столиці з 1999 до 2006 року. Колишній народний депутат України.