Apple вперше дозволить своїм клієнтам самостійно ремонтувати техніку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Apple вперше дозволить своїм клієнтам самостійно ремонтувати свої пристрої. Apple анонсувала на своєму сайті запуск програми Self Service Repair, яка дасть доступ людям до оригінальних комплектуючих та інструментів Apple.

Self Service Repair стартує в США на початку 2022-го і протягом року впроваджуватиметься в інших країнах.

Клієнти зможуть купити в офіційному онлайн-магазині понад 200 запчастин та інструментів для ремонту, а також отримають від Apple докладні інструкції з ремонту пристроїв у домашніх умовах. Компанія опублікує інструкції на сайті.

На першому етапі скористатися програмою зможуть власники смартфонів з лінійок iPhone 12 та iPhone 13, а пізніше власники компʼютерів Mac із чипами M1, включаючи MacBook Air, 13-дюймовий MacBook Pro, Mac mini та 24-дюймовий iMac. Зі стартом Self Service Repair будуть доступні екрани, камери та акумулятори для смартфонів, а в майбутньому асортимент поповниться.

Як пише The Verge, в Apple зазначили, що самостійний ремонт не анулює гарантію на пристрій, наприклад, у разі поламки, але акцентували на тому, що програма розрахована на людей з досвідом ремонту техніки.