Бої між Вірменією та Азербайджаном: сторони озвучили втрати, Єреван повідомив про припинення вогню

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Вірменія заявила, що втратила вбитими у боях на вірмено-азербайджанському кордоні 15 військовослужбовців, а 12 військових потрапили до полону. Азербайджан заявляє про поранених зі свого боку, але кількість убитих не називає.

Втрати Вірменії озвучили Міністерство оборони та голова постійної комісії парламенту Вірменії із зовнішніх відносин Едуард Агаджанян. За даними останнього, вбито 15 військових, а за даними Міноборони — офіційно одного бійця.

Офіційний Єреван звинувачує Азербайджан в окупації 41 квадратного кілометра суверенної території на півдні країни у Сюнікській області.

Баку заявляє про те, що азербайджанські військові відбили атаки на пости в районі гори Кілісалі та відповідали на провокації у напрямку міст Шуша, Лачін та Келбаджар. Як стверджують у Міноборони країни, першими у цих напрямках атакували вірмени. Там кажуть, що «вірменська сторона цілеспрямовано нагнітає обстановку».

З головами військових відомств Вірменії та Азербайджану переговорив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Він закликав сторони припинити бойові дії.

Вірменія закликала Росію допомогти захистити території та має намір звернутися до організації Договору про колективну безпеку.

У Міноборони Вірменії уточнили, що поки за посередництвом Росії вдалося домовитися про припинення вогню.

  • 13 листопада в Міноборони Вірменії заявили, що підрозділи ЗС Азербайджану вдень відкрили вогонь по вірменських позиціях на кордоні. Міноборони Азербайджану заявило, що Вірменія вкотре вчинила провокацію. 14 листопада сторони знову звинуватили одна одну в обстрілі в двох районах.
  • 15 та 16 листопада бої посилилися. Вірменія заявила про вторгнення азербайджанських військ на півдні країни, а в Баку звинуватили Єреван у озброєних провокаціях на двох ділянках кордону Кельбаджарського району.