СБУ оголосила підозру відомому львівському антивакцинатору Остапу Стахіву за плани «повалення конституційного ладу»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба безпеки оголосила підозру відомому львівському антивакцинатору, одному з організаторів антивакцинаторських протестів в Україні Остапу Стахіву. Його підозрюють у вчиненні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та захопленні державної влади.

Про це повідомили «Бабелю» у пресслужбі СБУ.

«У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, в тому числі листування, в ході якого зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою», — йдеться у повідомленні.

Там розповіли, що операції провели одразу у кількох регіонах. Підозру оголосили ще одному громадянину РФ. Служба безпеки вважає, що діяльність цієї мережі координувалася з Росії.

СБУ не називає прізвища «лідера антивакцинаторів», однак львівські ЗМІ повідомляли про те, що обшуки правоохоронці проводили саме у Стахіва.

  • У Києві 3 листопада противники вакцинації заблокували урядовий квартал і вимагають скасувати карантин. У руках люди тримали плакати із закликом «припинити обовʼязкову вакцинацію» та «зберегти права людини», а також скандують «Скажи ні COVID-паспортам» та «Скажи ні обовʼязковій вакцинації».