Мер Чернігова Владислав Атрошенко назвав «фігнею» шлях України до НАТО. Згодом він пояснив свої слова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Чернігова Владислав Атрошенко на засіданні міськради назвав «фігнею» прагнення України вступити до НАТО, яке закріплене в Конституції, а сам Альянс назвав неефективною структурою.

«Сьогодні ми говоримо про НАТО, що нам потрібно вступати до НАТО. Та фігня це все! Це абсолютно неефективно і неодноразово свідчило, що там якийсь, умовно кажучи, клуб. Кого він захистив останнім часом? На кого нападала чи Америка, чи Росія... Кого захистило НАТО? Нікого!» — сказав Атрошенко.

Як приклад неефективності він навів реакцію НАТО на окупацію Криму — «нічого не зробило», а також військові операції НАТО під час громадянської війни в Югославії у 1990-х роках, зокрема бомбардування.

Пізніше Атрошенко пояснив свої слова.

«Мені зранку дали інформацію за кількістю загиблих хлопців на Донбасі. Це наші хлопці, з Чернігівщини. 186 життів. Поки наші хлопці гинуть від рук агресора, політики роками обговорюють вступ України до НАТО. Тому й реакція була відповідною», — написав він у Facebook.

Атрошенко додав, що від НАТО потрібно вимагати реальних дій щодо допомоги в безпеці та встановленні миру на Донбасі, зазначивши, що курс України він не заперечує.

  • У січні 2014 року Атрошенко був одним із депутатів Ради, який голосував за «диктаторські закони», що дозволяли Віктору Януковичу, його режиму та силовикам придушувати будь-які протести й опір, зробивши законними будь-які переслідування.
  • У 2020 році Атрошенко задекларував 138 мільйонів гривень і будинок, які нібито отримав у спадок.