У Новій Зеландії відбувся масштабний протест антивакцинаторів і противників локдауну. Люди несли прапори Трампа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У столиці Нової Зеландії Веллінгтоні пройшов найбільший протест проти обовʼязкової вакцинації від коронавірусу та введеного урядом локдауну. Протест зібрав тисячі людей, серед яких було чимало представників антивакцинаторського руху і фанатів колишнього президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляють Reuters і Stuff.

Протест призвів до безпрецедентного посилення охорони парламенту, хоча марш був переважно мирним. Люди вигукували гасла, несли в руках старі та нові прапори країни, а також прапори Дональда Трампа. Частина протестувальників вигукували гасла про «продажні ЗМІ» та нібито поширення ними фейків про вірус.

На околицях столиці сталося кілька сутичок із поліцією — правоохоронці не пускали колони людей з інших міст, які бажали приєднатися до ходи біля парламенту.

Пізніше в поліції заявили, що в марші брали участь понад 3 тисячі людей, а в майбутньому правоохоронці вживатумуть заходів для дотримання карантину.

Премʼєр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила, що для більшості новозеландців цей протест не є характерним. За її словами, більшість громадян підтримують обмежувальні заходи, які скасують лише після повної вакцинації 90% населення.

  • Нова Зеландія входить до країн із найменшим рівнем захворюваності на COVID-19. У країні вакциновано вже 80% дорослого населення. При цьому в листопаді 2021 року в Новій Зеландії спостерігається серйозний спалах через штам «Дельта». Середній добовий показник числа нових хворих — 130 людей.