Волинська область з понеділка переходить до «червоної» зони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З 8 листопада Волинська область переходить у «червону» зону карантину.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. «Червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо», — повідомив міністр.

Немчінов додав, що обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

  • Станом на початок листопаду до «червоної» зони епідемічної небезпеки віднесено Київ, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську, Херсонську, Хмельницьку, Чернігівську області.
  • Від 7 листопада в Україні запровадять обов’язкову вакцинацію від коронавірусу для держпосадовців і працівників освіти. МОЗ затвердив перелік професій, виробництв і організацій, працівники яких зобов’язані зробити щеплення від коронавірусу. До нього включили працівників закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.