Міністр екології Абрамовський подав у відставку після засідання РНБО — роботу міністерства визнали неефективною

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський подав у відставку через негативну оцінку його роботи з боку Ради національної безпеки та оборони (РНБО).

Про це він заявив в інтерв’ю порталу Green Deal.

«15 жовтня відбулося засідання РНБО, на якому розглядалось питання виконання указів президента з боку Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Я зробив доповідь: вважаю, що стан виконання указів далеко не найгірший. Проте була також співдоповідь секретаря РНБО Олексія Данілова, і він зауважив, що міністерство невчасно виконує укази президента. Для мене це прозвучало як оцінка роботи», — розповів Абрамовський.

Також міністр уточнив, що загалом РНБО контролює виконання 83 екозавдань, із них виконані 22.

«Ще як мінімум дев’ять також виконані, але перебувають у процесі зміни статусу. У сімох завданнях Кабінет міністрів змінив відповідального виконавця, переписав їх на інші міністерства. Ще чотири передбачають не остаточне, а періодичне звітування. Три інших завдання вже [на час засідання] перебували на розгляді в секретаріаті Кабміну», — додав Абрамовський та зазначив, що, на його думку, рівень виконання завдань міністерством «не такий вже й поганий».

Водночас очільник Мінекології наголосив, що не вважає за потрібне оцінювати висновки апарату РНБО.

«Якщо немає довіри, а дані, які видає РНБО, відрізняються від тих, що готує міністерство, — на те є якась причина. Щоб не шукати джерело цих причин, правильніше піти з посади», — резюмував він.

  • 15 грудня 2020 року стало відомо, що міністр захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський та міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб подали у відставку.
  • Наступного дня Рада звільнила Бессараба, а відставку Абрамовського відклали.
  • 19 жовтня голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що Абрамовський написав заяву про відставку.
  • За даними «Бабеля», серед кандидатів на місце Абрамовського — голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, колишній голова Державної екологічної інспекції та екснардеп Єгор Фірсов, депутат від «Слуги народу» Андрій Жупанин і Руслан Стрілець — заступник Абрамовського.