У Національному зоопарку Куби бебі-бум. Через пандемію відвідувачі не заважали тваринам романтично проводити час

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Національному зоопарку Куби кілька видів тварин, які перебувають під загрозою зникнення, скористалися тишею і спокоєм під час пандемії коронавірусу. У результаті романтичних зустрічей народилась рекордна кількість дитинчат.

Про це повідомляє The Guardian.

Серед новонароджених — леопарди, бенгальські тигри, зебри, жирафи, антилопи та бики. Доглядачі за тваринами такий бебі-бум повʼязують із тим, що зоопарк був закритий протягом багатьох місяців під час пандемії. Через відсутність публіки тварини стають спокійнішими.

«Хоча пандемія була негативною для людей, у випадку із зоопарками вона була корисною. Зокрема, у нашому парку народилося понад 10 цінних видів, які перебувають під загрозою зникнення, і це може у якийсь момент відновити біологічне різноманіття», — сказала ветеринар зоопарку Рейчел Ортіс.

У Національному зоопарку Куби зібрані 1 473 тварини понад 120 видів. Відвідувачі тепер можуть побачити самих дитинчат леопарда та жирафа, оскільки Національний зоопарк нещодавно знову відкрився для публіки.

  • На Алясці у Національному парку і заповіднику «Катмай» обрали найтовстішого ведмедя — ним у четвертий раз став 25-річний самець на прізвисько Отіс. Він є одним із найстаріших ведмедів заповідника, у нього немає двох зубів, усі решта «сильно зношені».
  • В Індії спалили 2 500 рогів носорогів, аби довести, що вони не мають лікувальних властивостей. Роги зібрали з носорогів, які померли природною смертю у дикій природі та в бійках.