На Донбасі загинув український військовий, ще один отримав поранення

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На Донбасі внаслідок обстрілів з боку російських найманців загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил. Ще один воїн ЗСУ отримав осколкове поранення.

Про це повідомила пресслужба оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Військовий загинув під обстрілом у зоні відповідальності ОТУ «Схід», однак у повідомленні не вказано, поблизу якого саме населеного пункту бойовики відкривали вогонь.

Після надання першої медичної допомоги воїна госпіталізували у лікарню, його стан задовільний.

У відповідь на обстріли з боку бойовиків українські військові відкривали вогонь, не застосовуючи заборонені Мінськими угодами види озброєння.

Водночас джерела «Бабеля» в Міноборони стверджують, що Збройні сили України повернули під контроль українського уряду село Старомар’ївка в Донецькій області. Воно розташоване біля села Гранітне.

  • Неоголошена війна на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою «референдум про статус півострова». Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Так Росія анексувала українську територію.