З дозволу батьків. Австралія хоче зобовʼязати соцмережі змінити правила реєстрації для дітей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Австралії планує зобовʼязати соціальні мережі отримувати дозвіл батьків на реєстрацію неповнолітніх користувачів.

Про це пише CNN.

Австралійські законодавці розробляють законопроєкт про конфіденційність в інтернеті. Згідно з ним, соцмережі зобовʼяжуть вживати всіх заходів для визначення віку користувачів, а також надавати пріоритет інтересам дітей під час збору даних.

Служба з нагляду за дотриманням конфіденційності — Управління комісара з інформації Австралії — отримає повноваження розслідувати та штрафувати соцмережі на суму до 10 мільйонів австралійських доларів ($7,5 мільйона) за порушення акту.

Представник Facebook в Австралії та Новій Зеландії Міа Гарлік заявила, що компанія вивчає ініціативу і розуміє «важливість забезпечення того, аби закони Австралії про конфіденційність розвивалися зі швидкістю, порівнянною з темпами розвитку інновацій та нових технологій».

  • Раніше Facebook призупинила розробку проєкту Instagram Kids — соцмережі для дітей до 13 років. Додаток розробляли, аби батьки могли відстежувати активність своїх дітей, а ті — безпечно користуватися соцмережею. Планувалося, що в ньому не буде реклами.
  • Однак план компанії з розробки дитячої версії додатка зазнав критики від американських конгресменів. Вони висловлювали свої побоювання з приводу того, чи не буде додаток шкідливим для психічного здоровʼя дітей.