Кремль: Росія не може перешкодити вступу України до НАТО, але «мінімізуватиме» наслідки цього

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спікер президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що РФ не здатна перешкодити Україні вступити до НАТО, проте зможе «мінімізувати наслідки» приєднання України до Альянсу.

Про це повідомляє РБК.

«Ми не можемо цьому перешкодити. І це неможливо. Але ми можемо мінімізувати наслідки таких кроків для нашої країни. У мене немає сумніву, що при подальшому зближенню України й НАТО — в Росії буде зроблено все, що необхідно», — сказав він журналістам.

Також Пєсков заявив, в розриві стосунків між Росією та НАТО «немає нічого страшного», оскільки Альянс від початку нібито був налаштований вороже до РФ.

«Агресивна позиція НАТО ніколи не була секретом. Це блок, який був створений проти нашої країни. І ніякі миролюбні заяви, ніякі камуфляжі цієї агресивної спрямованості НАТО не здатні приховати справжнє призначення цього блоку», — резюмував Пєсков.

  • 21 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що вступ України в НАТО створить загрозу Російській Федерації. За його словами, вже триває воєнне освоєння України Альянсом.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що президент США Джо Байден під час особистої розмови підтримав вступ України в НАТО. Також український президент зазначив, що США повинні нарощувати свою присутність в Україні.