У Британії чоловік з ножем вбив депутата парламенту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Англії у графстві Ессекс чоловік кілька разів ножем смертельно поранив 69-річного депутата Консервативної партії Девіда Емесса. Інцидент стався у пʼятницю, 15 жовтня, під час його зустрічі з громадянами в депутатській приймальні в церкві міста Лі-он-Сі .

Про це повідомляє BBC.

25-річного нападника вже арештували, спільника у нього не було, мотиви поки невідомі. Депутату на місці почали надавати медичну допомогу, а потім повідомили про смерть.

Депутат Консервативної партії Девід Емесс.

IFAW Tails for Whales / Flickr

Поліція просить звʼязатися з нею свідків, у яких є записи з відеореєстраторів або камер відеоспостереження.

Емесс став шостим депутатом британського парламенту, убитим після Другої світової війни, і девʼятим в історії. Вперше обрали до парламенту Британії в 1983 році, а потім він знову пройшов до парламенту на виборах в 1997 році. Він був давнім і активним євроскептиком, підтримав Brexit на референдумі в 2016 році і відтоді підтримував кампанію Leave Means Leave — у її рамках проводили агітацію за те, щоб Велика Британія врешті вийшла з ЄС.

  • 13 жовтня 2021 року у Норвегії в центрі міста Конгсберг чоловік з луком і стрілами вбив чотирьох жінок і одного чоловіка, а також поранив поліцейського і ще одного перехожого. Нападника затримали через пів години, а влада наказала поліцейським озброїтися — у Норвегії поліція зазвичай не носить зброю. Інцидент визнали терактом. Нападник був раніше судимий за крадіжку зі зломом і зберігання наркотиків, а також захоплювався радикальними течіями.