ВООЗ назвала країни, де досі не почалась вакцинація від COVID-19

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Вакцинація від коронавірусної інфекції нового типу ще не розпочалася у трьох країнах світу: Бурунді, Еритреї та Північній Кореї.

Про це йдеться на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я.

ВООЗ зазначає, що 56 країн, які були фактично виключені зі світового ринку вакцин, не змогли щепити й 10% свого населення до кінця вересня. Це пояснюють тим, що близько половини країн у світі мають обмежені пропозиції вакцинації.

Вони мають програму щеплення, але не мають достатньо заяв, щоб пришвидшити досягнення мети.

З огляду на таку ситуацію, ВООЗ звертається до країн і компаній, які контролюють масштабні постачання вакцин, надати пріоритет постачанню COVAX і AVAT.

«Велика група країн у світі має обмежені можливості, особливо країни, які постраждали від нестабільності, конфліктів чи насильства. ВООЗ і наші партнери співпрацюють з цими країнами над зміцненням на місцях технічного та логістичного потенціалу для впровадження вакцин», — наголошують в релізі.

  • Раніше у Всесвітній організації охорони здоровʼя (ВООЗ) поскаржилися на брак вакцин, через що зривається постачання препаратів до бідних країн.
  • Перед цим глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що найближчими місяцями світ може взяти глобальну пандемію коронавірусу під контроль, якщо справедливо розподілить необхідні ресурси.