Opendatabot автоматично повідомлятиме користувачам про стан розгляду їхніх судових справ

Автор:
Софія Ходєва
Дата:

Компанія Opendatabot 11 жовтня запустила новий сервіс — він інформуватиме користувачів про судові справи за їхньої участі, а також про відхилені позови. Повідомлення надсилатимуть у додатку сервісу або через чат-бота у Viber та Telegram.

Про це йдеться на сайті Opendatabot.

Щоб отримати сповіщення про своє судове засідання в Opendatabot, необхідно надіслати боту у Viber або Telegram своє ПІБ або номер справи, яку хочете відстежувати. Після цього необхідно підписатися на оновлення судової справи.

Після цього сервіс інформуватиме користувача про всі подальші зміни у судовiй справі: «призначено засідання», «винесено рішення», «подано апеляцію» тощо.

Кожного дня в Україні до суду надходить майже 10 тисяч позовних заяв. До цього в Україні про відкриття провадження або відхилення позову громадяни дізнавалися тільки поштою, коли їм приходила повістка в суд. Opendatabot зазначає, що через нестачу фінансування на відправлення кореспонденції, деякі суди взагалі не надсилають інформації про судові справи.

  • Opendatabot — це українська компанія, що збирає, аналізує та продає дані основних публічних реєстрів країни. На її базі створюють різноманітні IT-сервіси. У жовтні 2019 Opendatabot почала безкоштовно моніторити всі державні підприємства, їхнє майно та діяльність.