Бойовики «ЛНР» посилили правила перетину «Станиці Луганської»: за списками та за певних підстав

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

«Влада» окупованої території Луганської області змінила правила перетину КПВВ «Станиця Луганська». Тепер перейти на неокуповану територію зможуть тільки люди з попередньо сформованих списків та за наявності певних причин.

Про це йдеться в указі «глави республіки» Леоніда Пасічника.

Він скасував норму про перетин КПВВ раз на місяць для жителів окупованих території. Виїхати з «республіки» можна буде за списками, які сформує робоча група, та за наступних підстав:

  • для лікування на неокупованій території;
  • для навчання;
  • для догляду за близьким родичем;
  • для поховань.

Вʼїхати в «ЛНР» без прописки там можна буде також на підставі списків, які сформує робоча група, та за наявності підстав зі списку вище, а також «з метою отримання грошової допомоги російськомовному населенню України».

«Міністр охорони здоровʼя ЛНР» Наталія Пащенко пояснила, що такі обмеження запровадили через коронавірус і будуть діяти вони щонайменше до 10 листопада 2021 року. За її словами, посилення процедури пропуску стосуються й пенсіонерів, які перетинають КПВВ для отримання українських виплат.

«Станиця Луганська» — єдиний працюючий пункт пропуску, через який можна вийти з окупованої території Луганської області. Також є пункт пропуску «Щастя» — Україна зі своєї сторони його відкрила, а бойовики «ЛНР» — ні, тому він не працює.