В Індонезії відкрили музей, який повністю зроблений з пластику

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Індонезії екологи створили музей під відкритим небом, який повністю зроблений з пластику. Мета — переконати людей переглянути свої звички і відмовитися від одноразових пакетів і пляшок.

Про це повідомляє Reuters.

Музей знаходиться у місті Гресик. Його створювали три місяці, для цього знадобилось понад 10 тисяч пластикових відходів: пляшок, пакетів і соломинок, які зібрали в забруднених річках і на пляжах.

Центральним елементом музею є статуя під назвою «Деві Шрі» — це богиня процвітання, її довга спідниця зроблена з одноразових пластикових предметів домашнього ужитку.

«Ми хочемо дати людям інформацію, щоб зупинити використання одноразового пластику. Ці пластмаси дуже важко переробляти. Починаючи з сьогоднішнього дня ми повинні припинити споживання одноразового пластику, тому що він забруднює наш океан, який також є нашим джерелом їжі», — сказав засновник музею Прігі Арісанді.

Проблема пластмас особливо гостро стоїть в Індонезії, яка займає друге місце після Китаю за кількістю пластмас, що потрапляють в моря. Разом з Філіппінами і Вʼєтнамом на ці чотири країни припадає більш як половина світового пластику.