У столиці закінчився Марш за Київ. Кілька тисяч учасників висунули владі пʼять основних вимог

Автори:
Олег Панфілович, Костя Андрейковець
Дата:

У столиці пройшов Марш за Київ, мета якого — привернути увагу до стану справ у місті. Організаторами маршу виступили понад 40 громадських обʼєднань і організацій.

У акції брали участь понад 2 тисячі людей. 18 колон протестуючих пройшли від площі Конституції через Офіс президента до Київської міськдержадміністрації, де к кінцю акції почався рейв за участі DJ ACAB (HVLV, CHLL) та DJ PRNGLZ (HVLV, Fusion).

Учасники мітингу висунули пʼять основних вимог до влади — зупинити «насильство забудовників» над містом, розробити повністю новий Генплан і відмовитися від проєкту забудовників, провести реформу транспорту і мобільності, повернути самоврядування та районні ради у зменшених районах, а також забезпечити чисте повітря і воду.

«Наша головна вимога — комфортне місто для всіх! Нас не чують окремо, тому ми об’єднались. Тепер наш голос звучатиме потужно і жорстко», — заявили організатори.

Акція пройшла мирно. Порушень чи сутичок не було.

  • 30 вересня мер Києва Віталій Кличко звільнив з посади керівника КО «Інститут Генплану м. Києва» Сергія Броневицького через затримку з підготовкою проєкту Генплану.
  • Пізніше в Київраді повідомили, що генплан столиці буде винесено на громадські слухання до кінця року. До Генерального плану входить і комплексна схема транспорту, яку міська влада зараз допрацьовує спільно зі Світовим банком.