Окупанти обстріляли житлові райони Авдіївки

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Російсько-окупаційні війська 1 жовтня обстріляли Авдіївку Донецької області.

Про це повідомив пресцентр штабу Операції обʼєднаних сил, посилаючись на інформацію української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

В результаті обстрілу були зафіксовані пошкодження приватної цивільної інфраструктури на вулиці Колосова, 143 і 151 (приватні будівлі і прилегла до них територія).

Втрат серед цивільного населення немає.

  • Одразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну попри надані Україною факти й докази.
  • За даними Організації Обʼєднаних Націй, за час конфлікту загинуло близько 13 тис. осіб.
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Вона й досі формально чинна, попри численні порушення її російськими гібридними силами.
  • 10 вересня командувач Обʼєднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв повідомив, що тактична обстановка на Донбасі погіршилася.