У Netflix зʼявилась українська локалізація. Що це означає

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Відеосервіс Netflix запустив в Україні локалізований сервіс з інтерфейсом українською мовою. Також сервіс завів офіційні сторінки українською мовою в соцмережах Facebook, Instagram і YouTube.

Про це йдеться в повідомленні компанії, яке є у розпорядженні «Бабеля».

Крім того, фільми і серіали сервісу будуть доступні не тільки з українськими субтитрами, а й з українським дубляжем. Таким чином, українська стала однією з понад 30 мов, якими «говорить» Netflix.

«Майже через шість років після запуску англомовного сервісу в Україні ми раді запропонувати нашим глядачам сервіс повністю українською мовою», — йдеться у заяві.

В українському дубляжі уже доступні серіали «Академія Амбрелла», «Бріджертони», «Статеве виховання», «Корона», «Ферзевий гамбіт», «Паперовий будинок», «Дивні дива», історичний фільм «Корона» та мультфільм «Мітчелли супроти машин».

Компанія також пропонує підтримку користувачів українською мовою у форматі чату та голосового зв’язку через додаток з 15:00 до 23:00 за київським часом щодня.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що надалі компанія буде ще більше продукувати українського контенту.

«Обіцяють ще більше дубляжу та субтитрів українською. Заради таких змін і працюємо», — зазначив міністр .

Netflix — найбільший стримінговий сервіс у світі. Понад 209 мільйонів користувачів у 190 країнах світу дивляться телесеріали, документалістику й художні фільми різноманітних жанрів різними мовами. Дивитися Netflix можна на смартфоні, планшеті, Smart TV, ноутбуці або пристрої потокової передачі за фіксованою щомісячною ціною. Є тарифні плани від 7,99 євро (246 грн) до 11,99 (370 грн) на місяць.