ЗМІ: У Харкові НАБУ і САП прийшли з обшуками до оточення «слуги» Куницького

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Харкові співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки в рамках справи про хабар, ухилення від сплати податків, відмивання грошей та незаконне збагачення.

За даними джерел «Української правди» та Інтерфакс-Україна, справа повʼязана із депутатом від «Слуги народу» Олександром Куницьким.

У НАБУ не повідомляють деталі обшуків, посилаючись на таємницю слідства. Зазначають лише те, що обшуки санкціонував слідчий суддя Вищого антикорупційного суду.

За даними журналістів, обшуки проводять в офісі компанії «Автоентерпрайз», а також в будинку її гендиректора Дмитра Ніконова і депутата Харківської міськради від СН Аліни Мустафаєвої — обоє є помічниками Куницького на громадських засадах.

У коментарях журналістам Ніконов заявив, що у нього вилучили два телефони та ноутбук. Причини обшуків він «не знає».

  • У грудні 2020 року НАБУ почало кримінальне провадження проти Куницького. Це сталося після виходу розслідування журналістів програми «Схеми», в якому йшлося про те, що депутат використовує свій мандат в інтересах приватного бізнесу, просуваючи інтереси харківської групи компаній «Автоентерпрайз», що займається імпортом електрокарів і установкою зарядних станцій.