Американський ведучий Джо Роган порівняв паспорти вакцинації з Голокостом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Ведучий подкасту The Joe Rogan Experience, американський коментатор і популярний стендап-комік Джо Роган, який перехворів на коронавірус, порівняв вимоги до вакцинації і ковід-паспорти із Голокостом.

Відповідне відео він опублікував в Instagram.

Автор відео — продакшн Семюел Рівера, у ньому відеоряд супроводжується нещодавнім монологом з подкасту The Joe Rogan Experience.

«Щойно ви дасте політикам владу, будь-яку силу, якої раніше не було, вони знайдуть спосіб змусити вас носити із собою щось, що дозволяє вам відкривати власний бізнес, займатись ним або тримати бізнес на плаву, вони не відмовляться від цієї сили, так історично склалось. Вони знаходять нові причини використовувати її. Ми повинні захищати ці свободи за будь-яку ціну, згодні ви з вибором людей чи ні, тому що свобода — це фундамент, на якому була заснована наша країна», — говорить Роган.

Монолог телеведучого супроводжується відеорядом із Ісусом Христом, який несе хрест, нацистською Німеччиною, переслідуванням єврея, зіркою Давида, зображенням Гітлера та чорношкірих американських громадян, на яких напала поліція. Роган заявляє: «Усе, що перешкоджає свободі, є антиамериканським».

Це не перший виступ Рогана такого роду щодо вакцинації. Так, наприклад, у квітні в одному зі своїх подкастів ведучий заявив, що молодим здоровим людям вакцина від коронавірусу не потрібна. Це викликало негативну реакцію. Пізніше Роган визнав, що міг помилятися і пояснив: «Я не антивакцинатор». На початку вересня він повідомив, що захворів на коронавірус.

  • У США повністю вакциновані від коронавірусу 184 мільйони людей (це 56% населення). У середині серпня у США дозволили третю дозу з певними обмеженнями.