Університет у Канаді ввів до навчальної програми предмет про виконавців The Weeknd і Дрейка

Автор:
Софія Ходєва
Дата:
Університет у Канаді ввів до навчальної програми предмет про виконавців The Weeknd і Дрейка

Instagram / the weeknd / champagnepapi

У канадському університеті Райерсона розробили предмет, присвячений творчості музичних виконавців Дрейка та The Weeknd, які народилися в Торонто.

Про це повідомляє CNN з посиланням на пресреліз університету.

Предмет має назву «Деконструкція Дрейка та The Weeknd» і стане доступним для студентів у зимовому семестрі, який почнеться 22 січня 2022.

«Настав час визнати та канонізувати наші канадські реп- і R&B-ікони. Для студентів та істориків украй важливо дослідити музичну сцену Торонто, яка «народила» Дрейка та The Weeknd і створила їм умови для мегапопулярності», — пояснив професор Далтон Хіггінс, який розробив навчальну програму та викладатиме предмет.

Вивчати творчість Дрейка та The Weeknd студенти зможуть як один з предметів «першої міждисциплінарної програми професійного музичного бакалаврату».

Як зазначає CNN, Хіггінс читав лекції про музику темношкірих у кількох університетах і написав шість книг на цю тему. За його словами, одна з цілей — ретельний аналіз лірики обох виконавців.

«Люди забувають, що Дрейк — справді чудовий письменник. У своїх римах він використовує різні літературні прийоми, як-от метафори, ямбічний пентаметр, порівняння, тому ми розберемо його лірику та дізнаємося, яким чином він пише тексти», — додав він.

Під час занять студенти також досліджуватимуть підприємницьку сторону становлення обох артистів, які, за словами Хіггінса, мають бути «потужними бізнесменами, щоб досягти успіху зі скромним корінням».

  • Дрейк, справжнє ім’я якого — Обрі Грем, вісім разів сягав першої позиції у чарті Billboard 100, шість разів отримував перше місце у британському топі UK Number 1 і виграв чотири премії «Греммі».
  • Ейбел Макконен Тесфає, який виступає під псевдонімом The Weeknd, — канадський співак ефіопського походження, активіст. У квітні 2021 року він пожертвував мільйон доларів на допомогу Ефіопії через Всесвітню продовольчу програму ООН.
  • The Weeknd активно висловлюється на тему музичної індустрії. Він бойкотує «Греммі» та називає музичну премію «корупційною» через утиски темношкірих артистів і жінок.