Усик переміг британця Джошуа і став чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа і став чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO.

Про це повідомляє Tribuna.

Бій відбувся у ніч проти неділі в Лондоні, на стадіоні «Тотенхем Хотспур». Усик переміг Джошуа одноосібним рішенням судів із рахунком 117-112, 116-112, 115-113. Українець проводив свій третій бій у суперважкій вазі та вперше боксував за титул чемпіона світу, Джошуа захищав свої титули. Бій проходив з перемінним успіхом і лише наприкінці поєдинку Усику вдалося активізуватися й провести низку результативних атак, які зрештою схилили результат на його користь. Огляд бою можна подивитися тут.

З перемогою Усика привітав президент Володимир Зеленський. «Україна повертає своє! Чемпіонські титули WBA, IBF, IBO, а також WBO — знову, як це і має бути, належать українцю! Саня, дякую! Усі ми не спали, усі ми не сумнівались, усі ми не стримували емоцій! Важка, але тому ще цінніша перемога», — написав президент.

Після бою Усик заявив, що поєдинок з Джошуа пройшов саме так, як він й припускав. «Було кілька моментів, коли Джошуа затискав мене, але це незначні речі. Не було завдання зупинити поєдинок у 12-му раунді. Спочатку я хотів це зробити, влучив, кинувся, але мій тренер привів мене до тями», — сказав українець, передає «Чемпіон».

Усик додав, що готувався до цього поєдинку з січня і був мало зі своєю сімʼєю, зі своїми дітьми, а тому хоче швидше повернутися додому. «Зараз я не думаю про реванш. Це була ще не моя найкраща версія», — додав боксер.