У депутата Полтавської облради зловмисники викрали доньку та вимагали $470 тис. викупу. Їх затримала СБУ

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Служба безпеки України 23 вересня знешкодила злочинну групу, яка викрала доньку депутата Полтавської обласної ради.

Зловмисників зупинили «на гарячому», повідомляє пресслужба відомства.

Організатором схеми виявився чоловік, який наразі перебуває за ґратами. Його обвинувачують у вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю, тож до вироку суду він перебуває в Київському слідчому ізоляторі.

У СБУ зазначили, що чоловік із СІЗО підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільникові винагороду у розмірі 100 тисяч доларів. Водночас викуп за дочку депутата становив 470 тисяч доларів у біткоїнах.

Так, зловмисникам вдалося викрасти дівчинку, після чого вони вступили в перемовини з її батьками та погрожували фізичним насильством і смертю їхньої дитини.

За даними СБУ, викрадачі застосовували «виняткові заходи конспірації» — спілкувалися між собою і з батьками дівчинки тільки за допомогою Telegram-каналу або прихованої інтернет-мережі DarkNet.

Відтак правоохоронці встановили зловмисників та затримали їх. Чоловікам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Спецслужба зʼясовує, чи є інші особи, які можуть бути причетними до злочину.