«Вбивство» чоловіка біля Пирятина виявилось спецоперацією поліції. Організатора злочину вже затримали

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Вчора у ЗМІ зʼявились повідомлення про те, що на трасі Київ — Харків біля міста Пирятин правоохоронці знайшли автомобіль, а в ньому — мертвого чоловіка. Насправді, він живий, а працівники Нацполіції попередили замовне вбивство.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Там пояснюють, що спецоперацію проводили у декілька етапів. Учора, 29 липня, на автодорозі Київ — Харків, поблизу міста Пирятин, правоохоронці інсценували розстріл чоловіка у салоні автомобіля Mercedes-Benz S-Class. Інформацію розповсюдили ЗМІ, і це стало доказом «виконання» замовлення для організатора злочину.

Сьогодні, 30 липня, поліцейські затримали організатора злочину «на гарячому» — під час передачі частини обіцяних коштів у сумі $25 тисяч. Ним виявився 45-річний мешканець Київської області. У Нацполіції уточнюють, що він — кримінальний авторитет.

Всього за вбивство людини зловмисники обіцяли заплатити $50 тисяч. Вбити мали жителя Донецької області, «широко відомого у злочинному світі». Кримінальне провадження розслідують за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).