США передадуть нужденним країнам 500 мільйонів доз вакцини Pfizer від коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США закуплять ще 500 мільйонів доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech, щоб передати їх нужденним країнам у рамках глобальної ініціативи COVAX, очолюваної Всесвітньою організацією охорони здоровʼя. Передусім партія буде призначена для країн з низьким і середнім рівнем доходів.

Про це повідомляють France24 і The Washington Post.

Офіційні особи адміністрації Джо Байдена заявили, що таким чином США доведуть загальний обсяг допомоги до 1,1 мільярда доз. У липні США вже закуповували 500 мільйонів доз.

Президент Байден оголосить про закупку нової партії вакцини в середу, 22 вересня, на саміті ООН. Він закличе світових лідерів досягти повної вакцинації 70% населення планети до вересня наступного року.

У вівторок, 21 вересня, Байден у своєму першому виступі в ООН як президента сказав делегатам, що США на сьогодні вклали понад $15 мільярдів у глобальну боротьбу з коронавірусом і відправили понад 160 мільйонів доз в інші країни.

  • Наразі у світі повністю вакцинували від коронавірусу 2,519 мільярда людей — це 32% населення планети. Першу дозу отримали 3,442 мільярда людей. Кампанію з вакцинації поки проводять 180 країн. За даними сайту Our World in Data, найбільше людей вакцинували в Китаї, Індії та США.