Українські прикордонники за ніч затримали 14 нелегальних мігрантів на кордоні з Угорщиною та Польщею

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Українські прикордонники за ніч затримали 14 нелегальних мігрантів на кордоні з Угорщиною та Польщею

МВС

За одну добу прикордонники Мукачівського та Львівського загонів затримали 14 громадян Афганістану, Банґладеш, Гвінеї, Сенегалу, Сирії, Ємену та Марокко, які намагалися незаконно потрапити до України.

Нелегалів помітив місцевий житель і сповістив про це військовослужбовців, пише МВС.

Спершу чотирьох нелегальних мігрантів затримали прикордонники відділу «Косино». Жодних з них не мав при собі документів, але троє повідомили, що є громадянами Афганістану, а ще один назвався громадянином Банґладеш.

Пізніше наряд відділу «Лужанка» зупинив BMW, на якому українець перевозив ще чотирьох афганців, які також хотіли нелегально потрапити в Україну.

Також у населеному пункті Виноградів правоохоронці виявили двох громадян Сирії, одного громадянина Ємену та ще одного — Марокко. Разом з ними перебував провідник-українець. Іноземці незаконно перебували в Україні та мали намір надалі незаконно потрапити до країн ЄС.

У ту ж ніч прикордонники відділу «Смільниця» Львівського загону зупинили Hyundai, за кермом якого був громадянин Єгипту (має посвідку на постійне проживання в Україні). Він перевозив до України двох іноземців без документів.

На затриманих склали протоколи за статтею «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

З пособниками уже матиме справу Нацполіція, оскільки у їхніх діях є ознаки правопорушення за ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».