Китай успішно завершив першу пілотовану місію

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Китай успішно завершив першу пілотовану місію

Троє китайських космонавтів, яких першими відправили на орбіту для будівництва космічної станції, завершили свою тримісячну місію і безпечно повернулися на Землю.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа.

Капсула пілотованого космічного корабля «Шеньчжоу-12» приземлилася на посадковий майданчик «Дунфен» в автономному районі Внутрішня Монголія, Північний Китай.

На борту капсули перебували космонавти Не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо.

У Китаї заявили, що перший пілотований космічний політ в рамках місії з будівництва китайської космічної станції увінчався повним успіхом.

За три місяці роботи екіпаж двічі працював поза межами корабля, провів серію експериментів в області космічної науки і технічні випробування.

Також астронавти тестували ключові технології для будівництва та експлуатації космічної станції, що стосуються довготривалого перебування космонавтів.

«Успіх пілотованого космічного польоту «Шеньчжоу-12» заклав міцну основу для майбутнього будівництва та експлуатації китайської космічної станції», — резюмує видання.

  • Китай будує свій аналог Міжнародної космічної станції. МКС завершить роботу у 2024 році. Китай планує розгорнути свою станцію вже до 2022 року. 29 квітня на орбіту вивели основний модуль Tianhe майбутньої станції. КНР запустить ще 11 ракет для добудови.