Зеленський присвоїв звання Герой України паралімпійцю-рекордсмену Крипаку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України із врученням ордена Держави п’ятиразовому паралімпійському чемпіону Максиму Крипаку.

Про це йдеться в указі президента № 471/2021.

Там вказано, що Крипаку нагородили за «визначні спортивні досягнення на XVI літніх Паралімпійських іграх у місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України».

Також Зеленський відзначив державними нагородами і низку інших паралампійців-чемпіонів, а також їхніх тренерів. Вони отримали ордени «За заслуги», «За мужність», княгині Ольги та князя Ярослава Мудрого.

  • 5 вересня паралімпійська збірна України завершила змагання на Іграх-2020 у Токіо. Упродовж 12 днів українці боролися за найвищі місця у пʼятнадцяти видах спорту. У підсумку українці завоювали на цих іграх 98 медалей: 24 золоті, 47 срібних та 27 бронзових. Це дозволило команді посісти пʼяте місце за кількістю нагород та шосте у медальному заліку. Український плавець Максим Крипак — найтитулованіший атлет цієї Паралімпіади. Представник України уперше виграв «особистий медальний залік».