На Київщині знайшли мертвим суддю. ЗМІ пишуть, що це Віталій Писанець із Печерського райсуду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Київській області у селі Погреби Броварського району 11 вересня знайшли мертвим суддю. Факт смерті підтвердила поліція Київської області в неділю, 12 вересня.

Обставини смерті буде розслідувати Державне бюро розслідувань, а причину встановить експертиза.

В Офісі генпрокурора повідомили, що взяли під контроль хід розслідування. Наразі справу відкрили за статтею 115 КК України (Умисне вбивство).

Видання Obozrevatel з посиланням на джерела у правоохоронних органах уточнює, що йдеться про суддю Печерського районного суду столиці Віталія Писанця. Того вечора чоловік відпочивав у будинку знайомого. Також, за даними журналістів, суддя там був разом зі слідчим Соломʼянського управління Нацполіції Євгеном Хоменком.

Суддя Писанець розглядав справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. Він неодноразово продовжував арешти фігурантам Андрію Антоненку, Юлія Кузьменко та Яні Дугарь. «Дзеркало тижня» пише, що їхні адвокати наполягали на відводі судді, оскільки той не брав до уваги документи захисту та відмовлявся відпускати їх на поруки.

  • 15 серпня 2021 року під Кривим Рогом в селі Вільне знайшли мертвим мера міста Костянтина Павлова. У поліції заявили, що поруч із тілом виявили рушницю. Попередня версія — самогубство, слідство триває.