Біля берегів Британії перехопили елітну яхту. На ній було дві тонни кокаїну вартістю $220 мільйонів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Британські правоохоронці перехопили у морі біля Плімуту елітну яхту під прапором Ямайки, на борту якої виявилося понад дві тонни кокаїну.

Про це повідомило Національне агентство з протидії злочинності в Лондоні.

Яхту під назвою Kahu, яка прямувала з регіону Карибських островів, зупинили за 130 кілометрів від британського порту Плімут. На її борту правоохоронці виявили психотропні речовини і конфіскували їх.

Вантаж оцінюють у близько 160 мільйонів фунтів стерлінгів, а це близько 220 мільйонів доларів.

Відтак силовики затримали шістьох осіб, пʼятеро з яких громадяни Нікарагуа, а ще один — підданий Британії. Чоловікам оголосили підозру у наркоторгівлі та помістили під варту.

У Нацагентстві припускають, що кокаїн планували збувати на території Британії.

  • В Італії почався один з найбільших в її історії судових процесів над представниками мафії. На лаві підсудних — понад 320 обвинувачених у вимаганні, незаконному обігу наркотиків і крадіжках. Справа стосується клану «Ндрангета».
  • В Італії найбільш активними та небезпечними є три мафіозні групи: калабрійська «Ндрангета», сицилійська «Коза ностра» та неаполітанська «Каморра». Саме «Ндрангету» зараз називають найсильнішим угрупованням, що займається перевезенням наркотиків з Латинської Америки, однак її вплив падає через масштабні кримінальні справи та збільшення кількості інформаторів усередині групи.