У Вʼєтнамі суд відправив чоловіка до вʼязниці на 5 років. Він заразив коронавірусом вісьмох людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Вʼєтнамі чоловіка засудили до 5 років вʼязниці за порушення протикоронавірусних правил і поширення вірусу. Про це повідомляє BBC.

Суд визнав Ле Ван Трі винним у «передачі небезпечних інфекційних захворювань» восьми людям — одна людина врешті-решт померла. Суд тривав один день. Окрім пʼяти років вʼязниці, чоловік ще має виплатити штраф у $880.

На початку липня 28-річний Трі приїхав на мотоциклі з міста Хошимін у свою рідну провінцію Камау на півдні країни. У Камау ж виявили, що Трі збрехав у декларації для вʼїзду про стан здоровʼя, в якій запитували про його недавні подорожі. Він також не дотримувався правила ізоляції (всі, хто прибуває до Камау, мають ізолюватись на 21 день). Пізніше у Трі діагностували коронавірус і виявили, що він заразив свою родину, а також персонал соціального центру.

  • До недавнього часу Вʼєтнам значною мірою успішно стримував пандемію за допомогою жорстких обмежень. Але з червня число інфекцій різко зросло, штам «Дельта» спричинив спалах. У країні зареєстровано понад 530 тисяч випадків захворювання і понад 13 300 смертей, багато з яких сталися в останні кілька місяців.