Зеленський закликав США зберегти санкційний тиск на «Північний потік — 2»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Зеленський закликав США зберегти санкційний тиск на «Північний потік — 2»

Президент Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США, яка перебуває з візитом в Україні та обговорив з ними Хартію стратегічного партнерства, безпекову ситуацію на Сході та «Північний потік — 2».

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зеленський подякував їм за підтримку Вашингтону в започаткуванні діяльності «Кримської платформи» і наголосив, що внаслідок тимчасової російської окупації Криму зруйновано архітектуру безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні. Також сторони обговорили загрози реалізації проєкту «Північний потік — 2».

«Кремль використовував і продовжує використовувати постачання газу як зброю. Санкційний тиск на «Північний потік – 2» має бути збережений», — зазначив президент.

Глава держави ознайомив членів Конгресу США з безпековою ситуацією на сході та вздовж українських кордонів. Під час зустрічі також відбулося відеовключення військового керівництва із зони проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, зокрема з Авдіївки, Марʼїнки та Золотого.

  • Російські найманці на Донбасі в понеділок, 6 вересня, запустили безпілотник, який скинув два вибухові пристрої на околицю селища Зайцеве в Донецькій області.