Загострення на Донбасі: бойовики скинули з безпілотника на житловий сектор Зайцевого дві саморобні бомби

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Загострення на Донбасі: бойовики скинули з безпілотника на житловий сектор Зайцевого дві саморобні бомби

Facebook / Операція об'єднаних сил

Російські найманці на Донбасі в понеділок, 6 вересня, запустили безпілотник, який скинув два вибухові пристрої на околицю селища Зайцевого в Донецькій області.

Про це повідомляє штаб Операції обʼєднаних сил із посиланням на Українську сторону Спільного центру з контролю та координації припинення вогню.

«Приблизно о 04:20 Збройні сили РФ застосували БПЛА і скинули на північну околицю житлового району населеного пункту Зайцеве Донецької області два саморобні вибухові пристрої, один із яких не спрацював», — йдеться в повідомленні.

Вибухові пристрої виготовили за допомогою 3D-принтера, кожен з них містив до 500 грамів пластичної вибухової речовини. Як вражаючі елементи були використані спеціально виготовлені «касети» зі сталевими кулями діаметром до 6 мм.

«Тільки за останній тиждень Збройні сили РФ пʼять разів застосовували БПЛА, при цьому грубо нехтуючи правилами. Наслідками застосування БПЛА стали обстріли позицій Збройних сил України із забороненого Мінськими угодами озброєння», — наголошують у штабі ООС.

  • 28 серпня зранку бойовики відкрили артилерійський вогонь по Авдіївці, пошкодивши промислову базу, житлові будинки й електромережі. У мережі вже зʼявилися відео наслідків обстрілу. Осколкові поранення та травми отримали вісім українських військових. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.
  • 1 вересня Тристороння контактна група щодо Донбасу провела позачергове засідання безпекової підгрупи через загострення ситуації на сході України.