Помер французький актор Жан-Поль Бельмондо

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Французький актор Жан-Поль Бельмондо помер 6 вересня 2021 року. Йому було 88 років. Що стало причиною його смерті — поки невідомо.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на адвоката актора.

«Певний час він вже погано почувався. Він пішов тихо», — зазначив адвокат.

Жан-Поль Бельмондо був яскравим представником французького кінематографу «Нової хвилі» 60-х років. Її початком традиційно вважають вихід у 1959 році фільму «На останньому подиху» режисера-дебютанта Жан-Люка Годара, в якому Бельмондо виконав роль авантюриста Мішеля.

Серед інших видатних фільмів з його участю — «Божевільний Пʼєро», «Чи горить Париж?», «Злодій», «Борсаліно», «Весела Пасха», «Улюбленець долі», «Надзвичайний». За свою карʼєру він знявся у понад 80 картинах.

У 2001 році Бельмондо переніс інсульт і припинив роботу в театрі та кіно, але у 2008 році він повернувся на екрани, знявшись у фільмі режисера Франсіса Юстера «Людина та її собака».

У лютому 2015 року Бельмондо оголосив про завершення карʼєри.

  • 8 серпня на 60-му році життя помер Олександр Ройтбурд. Він вважається одним з основних художників «Української нової хвилі» — постмодерністської течії, що виникла в живописі в 1980—1990-х роках на тлі розпаду СРСР, перебудови та становлення незалежної України.