Українці завершили виступи на Паралімпіаді в Токіо. Скільки вдалося виграти медалей?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Паралімпійська збірна України завершила змагання на Іграх-2020 у Токіо.

Про це повідомляє «Суспільне».

Упродовж 12 днів українці боролися за найвищі місця у пʼятнадцяти видах спорту. Останніми серед українців виступали стрільці — Андрій Дорошенко, Юрій Стоєв та Ірина Щетнік виступали у дисципліні стрільби з гвинтівки з положення лежачи з 50 метрів. Це була четверта дисципліна для усіх трьох у Токіо. Пройти до фіналу вдалося лише 21-річній Щетнік, яка показала сьомий результат у кваліфікації. Дорошенко фінішував 14-м, Стоєв - 16-м, і вони завершили старти у Токіо. У фіналі Щетнік посіла восьме місце.

У підсумку українці завоювали на цих іграх 98 медалей: 24 золоті, 47 срібних та 27 бронзових. Це дозволило команді посісти пʼяте місце за кількістю нагород та шосте у медальному заліку. Український плавець Максим Крипак — найтитулованіший атлет цієї Паралімпіади. Представник України уперше виграв «особистий медальний залік».

Видання звертає увагу, що у порівнянні з іграми Ріо у 2016 році Україна дещо втратила позиції — тоді було 117 нагород, з яких 41 золото.

  • Паралімпіада стартувала 24 серпня і триватиме до 5 вересня. Змагання відбуваються на тих самих майданчиках, що й Олімпійські ігри. Уболівальників на трибунах немає через пандемію коронавірусу. Цього року до програми включили бадмінтон і таеквондо, але прибрали вітрильний спорт і футбол у форматі 7 х 7. Збірну України на Паралімпіаді представляють 143 спортсмени, які змагаються в 15 видах спорту.