Гурт ABBA анонсував новий альбом після 39-річної перерви

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Шведський гурт ABBA анонсував свій перший за 39 років альбом — Voyage. Він вийде 5 листопада перед «революційним» шоу, на якому голограми виконавців виконають такі хіти, як “Mamma Mia” та “Waterloo”.

«Спочатку це були всього дві пісні, а потім ми сказали: «Ну, може, нам варто зробити ще кілька», — сказав співак Бенні Андерссон. У підсумку вони записали 10 треків, премʼєра двох з яких відбулася у четвер, 2 вересня, на пресконференції.

Перша пісня — “I Still Have Faith In You” (ніжна фортепіанна балада). Друга — “Donʼt Stoot Me Down”.

На підтримку нового альбому з 27 травня 2022 року в Лондоні на спеціально створеному концертному майданчику відбудеться серія шоу: голограми учасників ABBA зʼявляться на сцені разом з десятьма музикантами із супроводжувального гурту. Квитки на ці концерти почнуть продаватися 7 вересня.

Про плани випустити нові пісні гурт повідомляв у 2018 і 2020 роках, а у 2016 році оголосив про плани провести голографічний тур. Через пандемію і «технічні проблеми» випуск пісень і шоу затягнувся, але тепер, імовірно, група вирішила не відкладати реалізацію планів.

  • Гурт, що складається з Бьорна Ульвеуса, Бенні Андерссона, Агнети Фельтског і Анні-Фрід Лінгстад, здобув міжнародну популярність у 1974 році після перемоги на «Євробаченні» з піснею “Waterloo” — у 2020 році глядачі визнали її найкращою в історії пісенного конкурсу.
  • Останній студійний альбом ABBA під назвою The Visitors вийшов у 1981 році. У 2018 році група у своєму Instagram повідомила про воззʼєднання.